Spørsmål: Etter det kirurgiske inngrepet ble smertene og hevelsen borte som beskrevet, men etter noen dager økte smertene igjen. Hva gjør jeg?


Svar: Dette kan være tegn på betennelse i såret. Ring og bestill en kontrolltime, vi kan oftest sette opp tid samme dag.


Spørsmål:
Etter det kirurgiske inngrepet har jeg hatt konstante smerter i mer enn 2-3 dager som angis som normalt ifølge instruksene. Hva gjør jeg?


Svar:
Dette forløpet tyder på en smertekomplikasjon. Smertene varer da oftest i omtrent en uke. Hvis smertene vedvarer i mer enn en uke bør du kontakte oss.


Spørsmål:
Det er et stort åpent hull der visdomstannen ble fjernet. Hva gjør jeg?


Svar:
Tilhelingen er basert på at ben skal vokse inn i området der tannen satt. Vi trekker åpningen noe sammen med sting, men lukker ikke helt. Såret er en liten grop som sakte blir mindre etter hvert som det gror. Dette kan ta tid, ofte 2-3 måneder. Forsøk å holde så rent som mulig i denne perioden. Den første uken etter inngrepet kan det være lurt å skylle munnen forsiktig med antibakterielt munnskyllevann 2 ganger daglig, f. eks. Corsodyl eller Flux Pro Klorhexidin. Dette får du kjøpt reseptfritt på apotek. En uke etter inngrepet kan du starte rensing av området med tannbørste for å fjerne matrester, og det er helt normalt at det blør litt de første dagene. Vi bruker vanligvis resorberbar tråd når vi syr etter visdomstannskirurgi, det vil si at stingene forsvinner av seg selv. Uten tannbørsting på stingene vil det ofte ta flere uker før de forsvinner.


Spørsmål:
Må jeg ha sykmelding etter inngrepet?


Svar:
Vanligvis ikke, men i spesielle tilfeller vurderes dette av kirurgen.


Spørsmål:
Trenger jeg henvisning for å bestille time hos dere?


Svar:
Vi ønsker i utgangspunktet en henvisning fra din tannlege/lege. Skulle det være vanskelig å fremskaffe kan man kontakte resepsjonen vår for timebestilling.


Spørsmål:
Får jeg dekket noe av behandlingen av det offentlige?


Svar: Vi har en avtale med HELFO om direkte oppgjør. Eventuell refusjon fra HELFO trekkes fra regningen før du betaler. Det er kun din egenandel og eventuelt et mellomlegg du betaler hos oss.


Spørsmål:
Gjelder vanlig frikort hos dere?


Svar:
Frikort for egenandelstak 1 gjelder ikke for tannbehandling. Noen typer tannbehandling utløser en egenandel på Frikort egenandelstak 2. Dette kommer i tillegg til en eventuell refusjon fra HELFO.


Spørsmål:
Jeg er gravid og har time hos dere. Hva gjør jeg?


Svar: Vi ønsker å unngå kirurgiske inngrep og røntgen dersom man er gravid. Annen tannbehandling kan gjennomføres dersom det er indikasjon for det. Informer oss før timen dersom du er gravid.


Spørsmål:
Kan jeg få dekket reiseutgifter?


Svar: 
Se pasientreiser.no. Dersom du vil få dekket utgifter kan vi gi deg en bekreftelse på at du har vært hos oss. Be om dette i resepsjonen.


Spørsmål:
Kan jeg kjøre bil etter inngrepet?


Svar:
Etter tannbehandling og mindre kirurgiske inngrep kan du stort sett kjøre bil. Unntaket er dersom du har fått behandling under sedasjon, eller har fått smertestillende med rød varseltrekant (f. eks. Paralgin Forte eller Valium) i forkant av inngrepet/behandlingen.